آتش سوزی یکی از مسائلی است که پس از وقوع آن کار خاصی نمی توانید انجام دهید. پس از حریق تنها می توانید به آتش نشانی زنگ بزنید و منتظر باشید تا آنها خود را به محل حادثه برسانند و اقدام به اطفای حریق بکنند. پس برای آتش سوزی باید از قبل خود و ساختمان خود را برای آن آماده کنیم تا در صورت وقوع این حادثه ضرر و زیان را به حداقل برسانیم. ما به شما در این مقاله ی سایت ایران کف کمک می کنیم تا بتوانید منزل مسکونی خود را به کمک پوشش ضد حریق تا حد بسیار عالی مقاوم کنید.
انواع پوشش ها
پوشش ها ضد حریق را به دو دسته پوشش های معدنی که خود به دو نوع گچی و سیمانی تقسیم می شوند. پوشش رنگی که از رنگ های منبسط شونده ای تشکیل می شود که مانع از پیشروی آتش می شود تقسیم می کنیم.
پوشش های معدنی از ماده اولیه ورمیکولیت تشکیل می شوند و بر پایه این ماده یا ماده پرلیت ساخته می شوند که از مواد عایق ساز در برابر آتش سوزی می باشد. ورمیکولیت از هوازدگی دو نوع کانی معدنی به وجود می آید و به دلیل ویژگی های بسیاری که این ماده دارد از آن استفاده هایی در زمینه های مختلف ساختمان سازی و باغ بانی می شود. این ماده با فرآیند ویژه ای که بر روی آن صورت می گیرد تبدیل به ماده ای می شود که خاصیت فوق العاده مقاومت در برابر آتش را داراست و مقاومت دمایی بالایی را به دست می آورد. از دیگر ویژگی های این نوع ماده می توان به رسانش ضعیف گرما اشاره کرد.
پوشش ضد حریق معدنی
همانطور که پیشتر اشاره کردیم این دسته از پوشش ها به دو نوع گچی و سیمانی تقسیم می شود. پس از استفاده از این نوع پوشش شاهد ظاهری نامناسب خواهیم بود. این پوشش بسیار مقاوم می باشد و در امنیت آن شکی نیست ولی به دلیل ضخامت زیاد آن و ظاهر بدی که به سازه می دهد مورد پسند بعضی از طراحان نمی باشد. ولی در عوض با توجه به مقاومت بالای آن در برابر آتش سوزی و همچنین مقرون به صرفه بودن این نوع پوشش نسبت به پوشش رنگی، بسیاری از مالکان و صاحبان کسب و کار از این نوع پوشش ها استفاده می کنند.
از موارد استفاده گسترده از این نوع پوشش ها را می توان به پارگینک های پاساژ ها اشاره کرد. یک لایه سیمانی مانند در زیر سقف و بر روی ستون ها پاشیده شده که سبب مقاومت در برابر حریق می شود. در پالایشگاه ها و نیروگاه های برق نیز از پوشش های ضد حریق استفاده می کنند.
پوشش ضد حریق منبسط شونده
در این پوشش از رنگ های مخصوصی استفاده می شود که هزینه به نسبت بالاتری به نسبت پوشش ضد حریق معدنی دارند ولی سازه از زیبایی و ظاهر مناسبی برخوردار خواهد شد. احتمالا تاکنون رنگ آمیزی قسمتی از منزل خودتان را بر عهده داشته اید، این نوع پوشش هم همانند همان رنگ آمیزی می باشد و یک لایه با ضخامت بسیار کم بر روی سازه های خود می کشید. در این روش وزن زیادی به ساختمان تحمیل نمی شود و بار مرده ساختمان افزایش نمی یابد و در صورتی که قیمت آن برای شما اهمیت چندانی نداشته باشد می توانید از این نوع روش که هم جلوه زیبا تری دارد و هم زمان اجرای آن کمتر است بهره ببرید.
شیوه کار این رنگ ها به این صورت است که در صورت حرارت دیدن منبسط شده و سبب کاهش سرعت انتقال گرما به سازه ها و تیرآهن می شوند. به همین دلیل مدت زمان بیشتری تا فروپاشی تیرآهن و فروپاشی ساختمان در اختیار آتش نشان ها می گزارد.
در این مقاله مواردی درباره پوشش ضد حریق بیان کردیم و انواع موجود از آنها را ذکر کردیم. اگر قصد عایق کردن برخی از کابل ها و سیم ها را نیز دارید می توانید از پوشش های مخصوصی که برای این امر ایجاد شده اند بهره ببرید. در این مقاله سعی بر این بود تا پوشش های ضد حریق ساختمانی تا حدود کاملی بررسی بشوند، در مقاله های بعدی در مورد پوشش ها ضد حریق دیگر و تکنولوژی های جدیدی که در این حوزه شکل گرفته صحبت خواهیم کرد.